Održan regionalni okrugli sto - Unapređenje energetske efikasnosti u javnim zgradama

28.3.2019.

Održan regionalni okrugli sto - Unapređenje energetske efikasnosti u javnim zgradama

U Gradskom kulturnom centru Užice je u četvrtak 28. marta 2019. godine održan regionalni okrugli sto Platforme znanja za energetsku efikasnost sa temom "Unapređenje energetske efikasnosti u javnim zgradama". Na ovom skupu prisutnima su predstavljeni sadržaji EE platforme znanja, Nacionalne tipologije objekata školskih i predškolskih ustanova, metodologija njihovog uspostavljanja i mere unapređenja energetske efikasnosti u njima, kao i kalkulator urađen na bazi ove tipologije, alat kojim se jednostavno mogu preračunati prednosti određenih mera  unapređenja energetske efikasnosti i na taj način izabrati najbolje mere pri rekonstruisanju objekata ove namene. 

Tokom okruglog stola, predstavnici grada Užica, opština Bajina Bašta i Priboj i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ potpisli su Memorandum o razumevanju sa projektom „Energetska efikasnost u javnim zgradama“ u cilju zajedničkog delovanja na polju unapređenja energetske efikasnosti, razmene informacija i znanja iz ove oblasti. U fokusu ovog projekta su unapređenje regulatornog okvira u oblasti energetske efikasnosti, razvijanje alata za analizu ulaganja u obnovu škola, obuke domara i zaposlenih u školama i vrtićima, kao i jačanje kapaciteta jedinica lokalne samouprave u oblasti energetske efikasnosti u zgradarstvu.

Regionalni skup u Užicu su organizovali Stalna konferencija gradova i opština i Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu, uz podršku projekta nemačko-srpske saradnje „Energetska efikasnost u javnim zgradama“, koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike RS, kao i BioEn projekta kojeg sprovodi Regionalna razvojna agencija Zlatibor.

Da biste preuzeli publikaciju, molimo Vas da unesete svoje podatke

Preuzimanje i upotreba ovog sadržaja podležu uslovima Zakona o autorskim i srodnim pravima Republike Srbije

Preuzmite