Ispitivanje performansi zgrada

Termovizijsko snimanje - ocena kvaliteta

Termovizijsko snimanje je metoda dijagnostifikovanja kvaliteta termalnih karakteristika omotača objekata i njihove analize, bez uspostavljanja direktnog fizičkog kontakta. Termovizijski snimci prikazuju objekte sagledane kroz infracrveni deo spektra i beleže toplotnu energiju koja se emituje u atmosferu umesto u naše stambene, poslovne ili javne prostore, zapravo energiju koja je „izgubljena”, a mogla bi biti sačuvana boljim arhitektonskim i tehničkim rešenjima.

Pročitaj višeTermovizijsko snimanje - ocena kvaliteta

Određivanje koeficijenta toplotne provodljivosti - utvrđivanje stanja

Merenje toplotnog protoka odnosno utvrđivanje koeficijenta prolaza toplote karakterističnih pozicija zidova, krovova, stolarije i bravarije se vrši sa ciljem utvrđivanja realnog stanja na terenu u eksploatacionim uslovima. Na ovaj način je moguće potvrditi (ustanoviti) koeficijent prolaza toplote, bez potrebe za poznavanjem sastava zida niti za sprovođenjem invazivnih metoda bušenja.

Pročitaj višeOdređivanje koeficijenta toplotne provodljivosti - utvrđivanje stanja

Određivanje stepena zaptivenosti zgrada – utvrđivanje stanja

Loša zaptivenost omotača zgrade predstavlja najčešći razlog velikih toplotnih gubitaka zgrada. U cilju utvrđivanja realnog stanja primenjuje se postupak provere zaptivenosti metodom uduvavanja („Blower door“).

Pročitaj višeOdređivanje stepena zaptivenosti zgrada – utvrđivanje stanja

Da biste preuzeli publikaciju, molimo Vas da unesete svoje podatke

Preuzimanje i upotreba ovog sadržaja podležu uslovima Zakona o autorskim i srodnim pravima Republike Srbije

Preuzmite