Dobrodošli u Centar za energetsku efikasnost

U decembru 2017, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu i Stalna konferencija opština i opština, uz podršku GIZ, potpisali su Memorandum o saradnji, kao i Koncept platforme znanja za energetsku efikasnost. Platforma znanja za energetsku efikasnost je zamišljena kao klaster postojećeg znanja o energetskoj efikasnosti u zgradama, sa ciljem pružanja informacija i savetovanja, podsticanja umrežavanja, razmene znanja i iskustava, kao i sa ciljem unapređenja kapaciteta jedinica lokalne samouprave u Srbiji.

 

Platformu znanja za energetsku efikasnost čine dve njene komponente:

1. Internet platforma
Internet platforma donosi bolju vidljivost, pristupačnost znanju i doprinosi održivosti ove međuinstitucionalne saradnje. Platforma između ostalog služi i povezivanju internet stranice SKGO sa sajtom Fakulteta, uz korisne veze ka drugim izvorima znanja i relevantnog iskustva u oblasti energetske efikasnosti.

2. Razvoj kapaciteta i razmena iskustava
Redovni javni skupovi (okrugli stolovi, radionice, konferencije i dr) okupiće članove i članice Mreže za energetsku efikasnost čime će se doprineti stavljanju na dnevni red tema vezanih za energetsku efikasnost u javnim zgradama i sistem energetskog menadžmenta. Očekuje se da će skupovi na kojima se sprovode edukativni ciljevi i razmena iskustava doprineti i boljem iskorišćenju raspoloživih sredstava za energetsku efikasnost, kao i omogućiti jedinicama lokalne samouprave da pripreme kvalitetne predloge projekata iz ove oblasti.

Da biste preuzeli publikaciju, molimo Vas da unesete svoje podatke

Preuzimanje i upotreba ovog sadržaja podležu uslovima Zakona o autorskim i srodnim pravima Republike Srbije

Preuzmite