Objavljene uzorne strategije obnove javnih zgrada opština Lajkovac, Vrbas i Sopot

2.9.2019.

Objavljene uzorne strategije obnove javnih zgrada opština Lajkovac, Vrbas i Sopot

Nakon zvaničnog završetka projekta EmBuild objavljene su i uzorne strategije javnih zgrada! Na zvaničnom sajtu EmBuild projekta  mogu se preuzeti uzorne strategije odabranih opština svih zemalja učesnica na projektu, a strategije opština iz Srbije dostupne su i u okviru EE platforme znanja.
Tim koji je radio na projektu EmBuild ispred Univerziteta u Beogradu, u saradnji sa timovima lokalnih samouprava, a sledeći opšte smernice i strukturu projekta EmBuild, izradio je tri uzorne strategije obnove javnih zgrada, za lokalne samouprave različitog karaktera:
- lokalna samouprava u sistemu energetskog menadžmenta (opština Vrbas ),
- lokalna samouprava koja nije u sistemu energetskog menadžmenta (opština Lajkovac) i
- lokalna samouprava predstavnik gradskih opština (opština Sopot, grad Beograd).
Cilj izrade strategija je preliminarno sagledavanje strukture fonda javnih zgrada na nivou lokalnih samouprava, procena njegovih energetskih performansi, prioritizacija objekata koje treba obnoviti i kreiranje realističnih scenarija obnove sa procenama ušteda koje se mogu ostvariti. Uz sve navedeno, strategije nude smernice u pogledu dostupnih alata, kako onih razvijanih u sklopu projekta EmBuild, tako i u sklopu drugih projekata, bez kojih proces analize strukture i karakteristika građevinskog fonda, mogućnosti ušteda energije i pristupa strateškom planiranju aktivnostima obnove ne bi bio moguć.
 

Da biste preuzeli publikaciju, molimo Vas da unesete svoje podatke

Preuzimanje i upotreba ovog sadržaja podležu uslovima Zakona o autorskim i srodnim pravima Republike Srbije

Preuzmite